Ünnepi ötlettár

Természetesen mindenki vegyen könyvet karácsonyra! Ezért is írtunk már egy-két könyves listát... De ha mégsem könyv, akkor is érdemes a Két Egérbe jönni, vannak még ötleteink apró és nagyobb szabású ajándékokra is. Akkor egy újabb lista (a teljesség igénye nélkül).

(És akkor most nem térünk ki a DJECO-játékokra, Mankákra és a gyönyürű filclovakra, hangszerekre; ezeket mindenki tudja.)

Az apróságok közül a legfontosabbak a karácsonyi képeslapok, üdvözlőlapok. Többek között Agócs Írisz, Deák Panka, Máray Mariann, Molnár Veronika Sára, Róth Anikó lapjai közül lehet válogatni. A képen Agócs Írisz egyik alvó angyalkája látható.


Persze sokkal nagyobb képek is beszerezhetők nálunk, a Téli szalonban például eredeti illusztrációk nyolc kortárs magyar gyerekkönyvillusztrátortól.

Ha valaki sokallja az eredetik árát, jó kompromisszum számozott nyomatot vásárolni. A boltban kb. húsz alkotó nyomatai szerezhetők be. A képen Rofusz Kinga egyik (nagyon kék) printje látható.


Kálmán Anna a Rumini illusztrátoraként ismert, mi viszont évről évre áruljuk Anna karácsonyfadíszeit, ahogy idén is. Szépek!


Nem győzzük ismételni, hogy minél hamarabb szerezze be mindenki az egyedi kétegeres naptárját! A készlet egyre fogyatkozik, és már csak egy-két új napló várható. Egyáltalán nem biztos, hogy a képen látható darabok még megvannak...


Ha valaki nyugodt karácsonyt akar, vegyen a gyerekének ördögbotot. A megajándékozott el fog tűnni, és elszántan gyakorolni fog. Így kezdődnek az artistakarrierek.

(Elnézést a gyenge kép miatt.)


Bár kevesebb van, mint tavaly, azért most is lehet válogatni a Pikku.dot állatos tükrös fadobozai és papírdobozai közül. Titkos kacatok tárolására vagy apró, ám értékes ajándékok csomagolására is ideális.


A Mon petit art termékeivel még mi is most ismerkedünk. A minőség rendben van, a design izgalmas, ha cuki, akkor alternatívan az. Jó kezdés! Érdemes megnézni.


Végül idén se feledkezzünk meg Nagy Dia krumplimacijairól, igaz, már tényleg csak pár példányunk van belőle...


Molnár Jacqueline konzervdobozos angyalával kívánunk boldog ünnepeket...

... de előbb még: találkozunk a Két Egérben!