Ugróegér – iskolakezdő design pop-up a Két Egérben

Nyár végén újra ugrik az egér: a suliszezon kezdetét 2015-ben is megünnepeljük az Ugróegér pop-up bolttal. Most is ugrik az egér mindenre, ami az iskolakezdéshez szükséges és magyar designerek kis szériás alkotómunkáját dicséri.

Gyűjtögettünk nektek jobbnál jobb tolltartókat, hátizsákokat, ovis táskát, ovis tároló szütyőt, vagány abc-posztert és színezőfüzetet, falmatricás órarendet, alternatív iskolai logikai készletet és remek rajzeszközöket.
Idén is készülünk egyedi borítós iskolai füzetekkel, amelyeket rendelésre – igény szerint készítünk nektek. A borítókat hazai gyerekkönyvillusztrátorok tervezik.

Az Ugróegér 2015. augusztus 24-től szeptember 12-ig tart nyitva a Két Egér Könyesbolt (1092 Budapest, Ráday utca 20.) galériáján – amíg a készlet tart. Nyitva tartás: hétköznap 10-től este 8-ig, szombaton 10-től este 6-ig.

Az idei Ugróegér résztvevői: 

Az iskolai füzetek borítóit tervezik: Kárpáti Tibor, Kiskovács Eszter, Máray Mariann, Molnár Jacqueline, Nagy Diána

Új borítók Máray Marianntól és Nagy Diánától! (És hamarosan Molnár Jacqueline-tól és Kárpáti Tibortól is.)

Ide kattintva tudtok füzetet válogatni és aztán rendelni!

És akkor lássuk csak, mi mindenre ugrik idén az egér: 

Barcsi Dia új hátizsákokkal, párnazsákokkal gazdagítja a Bimba gyerek design kínálatát: totem kollekciójához készülnek ezek az új szabásminták! Gyönyörködjetek és gyertek felpróbálni! Gyanús, hogy nem csak a Balaton partján mutatnak ilyen jól! :) Sok-sok fotó az új termékekről itt! Aki szeretne megismerkedni Diával személyesen is, jöjjön el szeptember 4-i szita workshopjára a Két Egérben! Ide kattints, ha érdekel!

 


Bülibüli táskák és zsákok is jönnek az Ugróegérre Abos Márton kezéből. „Kis futárok” és nagy kirándulók számára készültek. Több kortárs mesehős köszön vissza a táskákról, ha jól megnézitek. De nem csak kedvesek, praktikusak is a Bülibüli zsákok: fényvisszaverővel felszerelt, testhez álló, kényelmes kis darabok. Márton projektje még nagyon új, jöhettek ráhangolódni és szövetséget kötni a hosszú fülű báránykával (az biza!)!

A JÖF abc-s javait Seidl Mika rajzolja és Bajor Boldizsár menedzseli. Hoztak nekünk abc-s posztert, memóriakártyát és a legjobbkor érkezett az új színező füzet is. A karakterek a Little Hungarians termékcsalád állandó hősei – a az említettek mellett megtaláljátok őket franciakártyán és képeslapokon is. Nagyon megszerettük a JÖF-ös néniket-bácsikat, zöldségeket és állatokat, nem beszélve István, a királyról (lásd abc-s poszter első sor jobb szélén), akinek ez a szép JÖF-ös állam alapult cserébe több, mint 1015 éves elköteleződéséért.


Kuvik alternatív iskolai eszközöket tervez és gyárt azok számára, akik örömmel veszik, hogy valami nem csak, hogy hasznos, hanem szép is – nem csak a szemnek, de a kéznek is. Matematikát és írás-olvasást tanító játékaikat kézbe fogva egészen távolra repülünk a 70-es éveket idéző tömegszériás készletek élményétől. Sorjás műanyag helyett szépen csiszolt fa, buta kék helyett finom tengerkék.

 

Idézet a Kuvik: Török Judit és Eckert István szavaiból: 

„Ezekkel az eszközökkel nem csak a figyelmük összpontosul, a testük is az iskolára hangolódik. A korongok kialakítása a háromujjas megfogásra ösztönöz, ami a helyes ceruzafogást készíti elő. A finommotorikus képességek fejlesztése pedig az írás tanulás elengedhetetlen része.”

Táskákból sosem elég, no és jöhetnek a tolltartók is:

Manuela táskái és toltartói első ízben kerülnek a Két Egér karmocskái közé. Nagy izgalommal várjuk őket a Ráday utcába. Van valami ellenállhatatlan abban, hogy Manuela keze alatt legalizálódik a hétköznapi tütüviselés, bár most iskolakezdés címén be kell érjük a táskákban és tolltartókban rejlő bájjal és skandinávos eleganciával.


Máray Mariann Pikku.dot tolltartóit már ismerhetitek tavalyról, de aztán jól kiéhezhettetek, mert sokáig kellett várni az utánpótlásra. Tessék jönni csemegézni!

Lapzártakor történt, hogy Petra Tkalčec noKoncept design magazinja – melynek révén tavaly a Boya rajzeszközt ismerhettétek meg, újabb felfedezését ajánlotta a figyelmünkbe: a MyWallt. A MyWall egy magyar falmatrica márka – sok más mellett órarendekkel és öröknaptárral, amikben az a jó, hogy krétával és krétafilccel is lehet rájuk írni.
Lesz néhány petty is elvitelre, íróasztal fölé vagy, ahová jól esik.

Ugrik az egér! Hopp!

Facebook esemény itt.