A sirályfióka esete a macskával, aki megtanította repülni

2 520 Ft

Gyerekeknek 8-tól 88 éves korig

„Repülni csak az fog, akinek megvan hozzá a bátorsága.”

A hamburgi kikötőben él egy nagy, kövér fekete macska, Zorbász. Semmi gondja a világon, amíg egyszer a gazdája teraszán az orra elé nem pottyan egy halálosan kimerült sirály. Szerencsétlen madár éppen egy olajfolt közepén csapott le a tengerre, felszállnia még sikerült, de elnehezült szárnyával nem jutott messzire.

A macska elhatározza, hogy gondját viseli, pedig a madár nagyon ijesztő és nagyon büdös. A sirály érzi, hogy itt a vég, még tojik egy tojást, és azt kéri a macskától, hogy inkább azt költse ki, aztán nevelje fel és tanítsa meg a fiókáját repülni. Zorbász tudja, hogy aki félrebeszél, arra mindent rá kell hagyni, és szavát adja a madárnak…

Luis Sepúlveda Chilében született 1949-ben. Kalandos világjárás után 1980-ban egy időre Németországban telepedett meg, 1997-től Spanyolországban él. Elkötelezett környezetvédő, aki rangos irodalmi díjakkal büszkélkedhet. Az öreg, aki szerelmes regényeket olvasott megjelenése óta világszerte a legolvasottabb „latinok” közé tartozik. Írt regényt, oknyomozó dokumentarista prózát, önéletrajzi útirajzot és mesét. A sirályfióka történetéből több színpadi változat és egy rajzfilm is született.

Illusztrálta Medve Zsuzsi.

Magyar fordítás: Magyarósi Gizella

Európa, 2011

112 oldal, 142 × 197 mm, füles papírkötés

Internetes ár: 2 520 Ft
Listaár: 2 800 Ft