Mitológiai játék

Három egymást követő napon egy-egy görög mitológiai kérdést teszünk fel. A helyes választ adók között a Prométheusz, Sziszüphosz, Bellerophontész című könyvünk egy példányát sorsoljuk ki. Aki mindhárom kérdésre válaszol, háromszoros eséllyel szerepel a sorsoláson.

A válaszokat kérjük, hogy a keteger@gmail.com címre küldjétek „mitológia” tárgymegjelöléssel. A helyes válaszokat másnap, a következő kérdés faladásakor közöljük. A sorsolás eredményét (november 28.) hétfő délelőtt hirdetjük ki.


A sorsolás eredménye:

A nyertes Tóth Máté. Gratulálunk!


1. kérdés (november 23.): Milyen rokoni viszonyban állt egymással Sziszüphosz és Bellerophontész?  (November 24. de 10-ig lehetett válaszolni.)

Válasz (november 24.): Bellerophontész az unokája volt Sziszüphosznak.


2. kérdés (november 24.): Két csillagképet is kapcsolatba szoktak hozni Prométheusz büntetésével és megszabadításával. Nevezd meg legalább az egyiket! (Mindkettő 2 választ ér! November 25. délelőtt 10-ig lehetett válaszolni.)

Válasz (november 25.): A két csillagkép a Sas és a Nyíl. A Sast Zeusz madarával, illetve a Prométheusz máját tépő sassal hozzák összefüggésbe. A Nyíl csiilagkép a Sas mellett látható az égen. Zeusz azt a nyílvesszőt helyezte el az égen, amellyel Héraklész lelőtte a sast Prométheusz megszabadításakor.


3. kérdés (november 25.): Mi volt Bellerophontész lovának a neve? (A választ szombat délelőtt 10-ig vártuk.)

Válasz november 26-án délelőtt 10 körül: A ló neve Pégaszosz.

Köszönjük a válaszokat! Sorsolás hétfő délelőtt 10 körül.

Tags: