Két egér a múzeumban: múzeumlátogatós táborok

Névadónk a Múzeumi Egér és az unoktatestvére. 2012 júliusában nyomukban mi is elindulunk a múzeumba. Szeretnénk, ha  minél több gyerek velünk tartana a egyhetes múzeumlátogatós táborainkba. Turnusok: júl. 9–13. és 16–20. 7–12 éves gyerekek jelentkezését várjuk.

A táborok naponta 9-től 17 óráig tartanak (megbeszélés alapján ez kismértékben módosítható). Délelőttönként egy-egy közeli múzeumot látogatunk meg, ahol valamely állandó vagy időszaki kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozással várnak minket.

Ebéd után a Két Egérben műhelymunka során dolgozzuk fel, mélyítjük el a délelőtt látottakat. Terveink szerint múzeumi napló készül, amelyet a tábor végén kiállítunk, és pdf formában „hazavihető”.

Tervezett múzeumlátogatások:

  • Iparművészeti Múzeum
  • Magyar Nemzeti Múzeum
  • Néprajzi Múzeum
  • Petőfi Irodalmi Múzeum

Hétfőn, a múzeumi szünnapon, városi sétát teszünk. Megvizsgáljuk a Palotanegyed, a Belváros és a Belső-Ferencváros közel eső részeinek épített örökségét, titkos érdekességeit.

Helyszín: Két Egér Könyvesbolt (1092 Budapest, Ráday u. 20.)

Ebéd: Petruska Étkezde (a Két Egérrel majdnem szemben)

Turnusok:

1. 2012. július 9-től 13-ig.

2. 2012. július 16-tól 20-ig.

Egy turnust legalább 7 jelentkező esetén indítunk el.

A tábor ára egy gyereknek: 21 ezer Ft. Testvérkedvezménnyel: 19 ezer Ft. (Az ár tartalmazza az étkezések és a belépőjegyek árát is.)

7–12 éves gyerekek jelentkezését várjuk. Jelentkezési határidő: 2012. június 8.

Jelentkezni a keteger@gmail.com email címen, munkaidőben a 210-4486-os telefonszámon, esetleg személyesen a Két Egér Könyvesboltban lehet.


Még valami: A táborozók (illetve a szüleik) örökös törzsvásárlói kedvezményt kapnak, a Két egér kalandjai sorozatot (vagy egyes köteteit) pedig 30%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a tábor ideje alatt.