Jegyzetfüzetek, ahogy a Két Egér készíti

Megérkeztek az új Két Egeres jegyzetfüzeteink, méghozzá három féle: „Latte", azaz kávézó macskás, halas és táncoló egeres. Minden grafika Máray Mariann általunk hőn szeretett „látványkonyhájából" való: három kiváló fogás a kézzel írók egyre fogyatkozó társadalmának. 

Mióta Egér az Egér, mindig is találkozhattatok különféle jegyzetfüzetekkel, amelyeket vagy megvásárolhattatok, vagy ajándékba kaphattatok nálunk. Ezek mind gondosan elkészített, házi kötésű füzetek voltak, és persze most is hozzá lehet jutni néhányhoz.

Biztosan arról is tudtok, hogy tavaly télen előrukkoltunk egy határidőnapló-kollekcióval, amelyen hét illusztrátor, illetve grafikus dolgozott. Az ekkor kitalált formátum annyira bevált, hogy idén nem csak a határidőnaplós projektet folytatjuk, hanem hozzáteszünk még valamit.

Felkértük Máray Mariannt, tervezzen nekünk három vagány borítót, majd az összes papírfélét elvittük Balogh Gyöngyihez, aki nagy hozzáértéssel bekötötte őket.


Közben persze mi is rágódtunk papírokon, szalagokon, átéltünk pár nyomdaipari válságot, no persze csak az enyhébbik fajtából: Öööööö, hány is jön ki egy ívből?, Most akkor melyik papír a jó papír?"

Volt egy kiváló, úri pályaszakasz az úton, ahol eldönthettük, melyik füzethez, milyen jelzőszalag illik. Ennek a kellemes dilemmázásnak az eredménye, hogy pl. kapható a macskás füzet kék és piros szalaggal is. Gyöngyi is szolgált meglepetésekkel: lett szürke és piros oromszegős halacskás füzetünk, és van egy csíkos oromszegős macskás, ami abszolút kakukktojás, és még sok ilyen finomságot képzeljetek el. Nagyon jó dolog füzeteket tervezni, és látni őket, ahogy összeállnak.

A füzetek adatszerűen:

60 lap (120 oldal)
130 × 185 mm
kemény borító fóliázva, cérnafűzés, félvászon kötés

Sok örömöt leltünk az egész gyártási folyamatban, most rajtatok az Egerek szeme! Gyertek, vigyétek! Ha nem a közelben éltek, halásszatok le egyet a webshopunkból!